0

Saas, Iaas, Paas...?

  • întrebări :9 Întrebări.
  • Durată : 36 min
Add To Cart

Instrucțiuni

Timp de 30 de secunde răspundeți pe rând la întrebarile puse.

Descrierea cursului

Ce este un iPaaS încorporat?

O platformă de integrare încorporată sau iPaaS încorporat este un set de instrumente care permite unei companii de software să creeze rapid integrări reutilizabile și configurabile și să le livreze clienților săi ca parte integrantă a aplicației sale.

Se numește încorporat deoarece are o piață de integrare pe care echipele SaaS o pot eticheta albă și încorpora în produsul lor pentru a crea o experiență de integrare în aplicație, auto-activată, pentru utilizatorii finali. (Din acest motiv, este posibil să vedeți și acest tip de soluție numită iPaaS cu etichetă albă.)

Un iPaaS încorporat este o platformă end-to-end cu tot ce au nevoie companiile SaaS pentru a construi integrări produse, a le implementa clienților sau a activa auto-activarea, a le rula în producție și pentru a oferi asistență.

Ce înseamnă iPaaS?

Pentru a înțelege iPaaS încorporat, să ne uităm mai întâi la iPaaS tradițional.

Termenul iPaaS înseamnă Integration Platform as a Service. Majoritatea soluțiilor iPaaS disponibile astăzi sunt iPaaS tradiționale. Aceste platforme ajută companiile să conecteze aplicațiile SaaS în stiva lor de tehnologie și să își automatizeze procesele interne.

Există multe soluții tradiționale iPaaS pe piață. Platformele binecunoscute precum MuleSoft, Boomi și chiar Zapier se încadrează în această categorie.


Ce este SaaS (Software as a Service)?

Software-ul ca serviciu (SaaS) este o modalitate de a furniza aplicații de la distanță prin internet și nu local pe mașini (cunoscut sub numele de software „on-premise”). Aplicațiile SaaS sunt cunoscute și ca:

  • Software bazat pe web
  • Software la cerere
  • Software găzduit


După cum sugerează și numele, SaaS transformă software-ul dintr-un produs achiziționat - un produs pe care îl cumpărați o dată și îl descărcați pe dispozitivul dvs. - într-un serviciu care este oferit: un set de capabilități la care vă abonați.

În mod tradițional, departamentele IT instalau software de afaceri pe computerele angajaților și trebuiau să îl actualizeze și să îl întrețină manual. Utilizatorii aveau doar atât de mult spațiu de stocare pe hard disk-urile lor, iar companiile trebuiau să cumpere licențe individuale pentru toată lumea. Acest lucru a făcut dificilă colaborarea, lucrul dintr-o bază de date comunală și actualizarea datelor după cum era necesar.

Cu SaaS, aplicațiile se află pe serverele furnizorilor de software. Acest lucru eliberează utilizatorii de limitările de licențiere și hardware, precum și de responsabilitățile de întreținere.


Ce este IaaS?

Infrastructura ca serviciu (IaaS) este o formă de cloud computing care oferă resurse de calcul virtualizate prin internet. IaaS este una dintre cele trei categorii principale de servicii de cloud computing, alături de software ca serviciu (SaaS) și platformă ca serviciu (PaaS).

În modelul IaaS, furnizorul de cloud gestionează infrastructurile IT, cum ar fi resursele de stocare, server și rețea, și le livrează organizațiilor abonate prin intermediul mașinilor virtuale accesibile prin internet. IaaS poate avea multe beneficii pentru organizații, cum ar fi potențialul de a face sarcinile de lucru mai rapide, mai ușoare, mai flexibile și mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

Feedback-ul studentilor

Saas, Iaas, Paas...?

0

Evaluarea cursului
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%

Nu a fost găsită nicio recenzie

Conectează-te sau Înscrie-te Ca student să posteze o recenzie

Recenzii