0

 

Cum dezvoltam continut e-learning de calitate ?

Prin implicarea in proiecte de tipul Erasmus+ si schimb international de experienta, personalul nostru detine competente educationale valoroase necesare pentru a crea cursuri educationale in format digital. Pentru ca DA, dezvoltatorul de e-learning trebuie sa aiba in primul rand cunostiinte temeinice in domeniul educatiei pe care apoi sa le inglobeze in cursurile dezvoltate prin digitalizare.

Astfel, personalul nostru:

Dezvoltarea de continut educational digital se va realiza urmand toate standardele de e-learning actuale,  ca de exemplu realizarea de continut educational multimedia in format SCORM animat si interactiv sau video animatii cu ajutorul solutiilor de tip cloud.

Standardele de gestionare a conținutului de tip e-learning reprezintă un sistem de reguli comune care permit realizarea unor cursuri care pot fi integrate pe diferite platforme și care pot fi accesate de publicul larg.

Standardele au fost create de organizații de standardizare precum

-       AICC (Aviation Industry Computer Based Training Committee)

-       IEEE (Institute of Electrical and Electronical Engineers)

-       IMS (Instructional Managements Systems Projects)

-       ADL (Advanced Distributed Learning Initiative)

Standardele unui sistem de e-learning se referă în principal la : 

• Metadate: pentru conţinutul învăţării şi catalogare este necesară o etichetare consistentă care va permite indexarea, stocarea şi regăsirea de obiecte ale învăţării de către diferite utilitare (LOM – Learning Object Metadata). 

• Pachete de conţinut: standardele şi specificaţiile pachetelor de conţinut permit transferul cursurilor de la o platforma la alta (de exemplu IMS Content Packaging, IMS Simple Sequencing, ADL SCORM – Advanced Distributed Learning Sharable Content Object Reference Model). 

• Profilul cursantului: datele personale, planurile învăţării, istoricul învăţării, cerinţele de accesibilitate, certificările şi diplomele, gradul de cunoaştere şi participare la învăţare (Learner Information Profile – LIP). 

• Înregistrarea cursantului: informaţiile furnizate la înregistrare permit componentelor de administrare şi furnizare de conţinut să identifice şi să regăsească elementele necesare acestora (IMS Enterprise Specification, Schools Interoperability Framework). 

• Comunicarea conţinutului: se furnizează datele cursantului şi informaţiile despre activităţile precedente (ADL SCORM). 

Avantaje ale sistemelor de tip e-learning bazate pe standarde de gestionare a conținutului:

-       Feedback imediat – acest lucru oferă flexibilitate în procesul de învățare, beneficiarii direcți fiind atât elevii cât și profesorii

-       O gamă variată de materiale disponibile pentru studiu. Existența și a altor materiale decât cele predate de către profesor

-       Cos redus, de exemplu existența carților online înlocuiește achiziționarea fizică a acestora

-       Accesibilitate 

-       Independența geografică

Etape realizare continut e-learning


1. Analiza cursurilor existente

Analiza structurii de curs: numar si interactiuni intre capitole, module, unitati, aplicatii, exercitii, etc.
Analiza elementelor de curs: text, imagini, audio-video, linkuri, prezentari, dictionare, etc.
Analiza metodelor de predare-invatare folosite pentru cursurile fata in fata (daca ele exista) in vederea adaptarii acestora pentru mediul online.

2. Dezvoltare de continut de e-learning


implementarea unei structuri adecvate de curs luand in considerare standardele si normele utilizate in elearning

dezvoltarea de resurse si activitati in conformitate cu elementele de curs existente impreuna cu propunerea si implementarea de instrumente noi potrivite mediului on-line;

exemplu de activitati: realizarea de sarcini de lucru, participarea la jocuri educationale ca de exemplu jocul copilariei “Spanzuratoarea” sau o replica a celebrului concurs ‘Vrei sa fii milionar”, parcurgea de scenarii educationale interactive de auto-evaluare, realizarea de teste de auto-evaluare, crearea de pagini wiki, raspunsul la chestionare de evaluare a cursurilor

crearea de exercitii educationale folosind modalitati de comunicare sincrone sau asincrone intre profesor si cursanti sau numai intre cursanti;

 modalitatea de comunicare asincrona se refera la implementarea de forumuri de discutii in care cineva pune o intrebare iar ceilalti au posibilitatea sa raspunda sau sa puna propriile intrebari; acesta poate fi adaptat in multiple forme pentru a raspunde nevoilor educationale si de evaluare a cursantilor atat de catre profesor cat si de catre ceilalti participanti la instruire (peer evaluation); blogul este de asemenea un instrument prin care se pot comunica diferite informatii sau materiale utile

 modalitatea de comunicare sincrona se refera la camerele de chat unde se poate conversa direct cu utilizatorii activi pe platforma in acelasi timp; o alta varianta o reprezinta conferintele on-line ce dau posibilitatea comunicarii directe intre grupuri de elevi si profesori fie numai audio, fie audio-video si efectuarea de sedinte de instruire live, cu introducerea de prezentari (power point, pdf, etc.) si folosirea tablei virtuale pentru pune si raspunde la intrebari.

Pret dezvoltare continut de e-learning


Contactati-ne pentru o intalnire si o demonstratie gratuita pe platforma noastra de e-learning in urma careiea putem realiza si oferta concreta de pret, plecand de la nevoile dvs. strict personalizate !